Vanaf 4 mei meer buitensport mogelijk

Vanaf 4 mei is er opnieuw meer sportbeoefening mogelijk, onder enkele duidelijke voorwaarden. De nationale Veiligheidsraad laat op advies van de GEES meer buitensport toe, met inachtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen in verband met afstand en hygiëne en met telkens maximaal 2 dezelfde sportievelingen die niet onder jouw dak wonen. De sportsector is tevreden met de stapsgewijze heropstart en zal al het mogelijke doen om Vlamingen de kans te geven om op een veilige en gezonde manier te sporten en te bewegen.  

Concreet mag je nu buiten sporten en bewegen met twee andere, steeds dezelfde personen met wie je niet onder hetzelfde dak woont. Uiteraard neem je de social distancing in acht evenals de nodige handhygiëne vóór en na het sporten. Ook het sportmateriaal moet vóór en na het sporten proper gemaakt worden.

Deze versoepeling geeft de sportende Vlaming een nieuw perspectief. Niet alleen atletiek, zeilen, golf of tennis worden weer mogelijk, maar ook oefenen op balgevoel, techniek en shots in balsporten kan, net zoals in andere sporten. Competitie blijft evenwel verboden.

Voorlopig blijven de kleedkamers, douches en kantines aan de sportaccommodaties gesloten. Toiletten zullen open mogen gaan, bij voorkeur zelfs, omdat je je handen het best ter plekke wast aan de wastafels. Als ze opengaan, is het uiteraard noodzakelijk dat de uitbaters ervan de hygiëne kunnen garanderen. Verhuur of verkoop van sportmateriaal wordt niet toegestaan.

Intussen wordt verder gewerkt aan een advies voor de Veiligheidsraad bij een mogelijke versoepeling vanaf 18 mei. Deze versoepeling is afhankelijk van de evolutie van het virus, het gedrag van elkeen van ons en de beslissingen van de federale veiligheidsraad.

De FAQ’s over recreatie en buitenactiviteiten vind je terug op https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/ of op de sites van de respectieve sportorganisaties.

Deze tekst wordt onderschreven door dezelfde partners die eerder de #blijfsporten-campagne (https://sporza.be/nl/categorie/blijf-sporten/) lanceerden:

  • VSF, Vlaamse Sportfederatie
  • ISB, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid
  • Gezond Sporten Vlaanderen
  • SKA, de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen
  • Sport Vlaanderen
  • Het kabinet van de minister van Sport, Ben Weyts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *