Sport in de kijker BRIDGE

Bridge is een kaartspel dat onder de noemer denksport valt.Tussen 19u en 19u30 komen er ongeveer 38 personen binnen in het clublokaal. Iedereen schrijft zich in per koppel, daar krijg je de naam mee van een windrichting en een nummer.Oost – West spelen samen en vormen een paar en Noord – Zuid spelen samen.Het spel wordt gespeeld met 52 kaarten, per ronde heb je 3 delen, er zijn 2 fasen: het bieden en het spel zelf.Als alle kaarten gespeeld zijn, wordt aan de hand van het aantal slagen die de leider (hoogste bieder) gemaakt heeft, de score opgemaakt. Deze worden ingegeven door de Noord-speler en gecontroleerd door de Oost-speler.Na de 3 delen blijven spelers Noord-Zuid zitten en schuiven spelers Oost-West door naar de volgende tafel.Rond 23u30 is het laatste spelletje uitgespeeld en wordt de winnaar bekend gemaakt.
Over het algemeen hebben bridgers een vaste partner, een goed bridgepaar begrijpt en vertrouwt elkaar zodat ze door middel van het bieden, met biedboxen in plaats van hardop te praten, en het spelen communiceren.Het spel gebeurt met veel concentratie , goed geheugen, logisch denken en vooral in stilte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *