Uitnodiging Burn-out in de jeugdsport

Graag nodigen wij u uit op de zesde sportbrede meeting die vanuit de UGent-Leerstoel Frans Verheeke wordt georganiseerd. Het centrale thema is ‘Burn-out in de jeugdsport’. Hoewel onderzoekers al decennialang ‘drop-out’ in de jeugdsport in kaart brengen, kan er m.b.t. de detectie, bestrijding en preventie van ‘burn-out’ nog veel geleerd worden. Vaak wordt onderschat hoe groot de globale druk is die vanuit verschillende hoeken wordt uitgeoefend op jonge competitiesporters om te presteren (en te voldoen aan de mogelijks tegenstrijdige verwachtingen van ouders, vriend of vriendin, school, trainer, bestuursleden, etc.). Jonge sporters ‘faken’ soms blessures omdat ze de negatieve competitiedruk/stress niet aankunnen, omdat het niet leuk meer is… Talentjes worden erdoor gejaagd…

Na een introductie door Wannes Van Lancker (Vlaamse Trainersschool | Sport Vlaanderen) staat de theatervoorstelling En Garde geprogrammeerd (gemaakt op vraag van de VTS). Vervolgens is er een panelgesprek – met expertise vanuit verschillende disciplines en functies – gemodereerd door Sabine Appelmans.

Programma en gratis registratie via www.detoekomstvandesport.be

Stuur de uitnodiging gerust ook verder door; iedereen is welkom, toegang is zoals steeds gratis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *