Brugge investeert de komende 3 jaar in sportaccommodatie

De komende drie jaar investeert de stad Brugge 3,2 miljoen euro in infrastructuur voor haar sportdomeinen. Het gaat om onderhoud en vernieuwing van sportvelden.

Er komen ballenvangers, dug-outs, leuningen en verhardingen en voetbaldoelen in de verschillende sportparken. “Waar dat nodig is, vervangen we de huidige dug-outs of doelen”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld). “We gaan ook meer openbare fitnesstoestellen plaatsen op openbaar domein. Dat is erg populair. Het zijn toestellen om spieren, kracht en souplesse te trainen.” Tegelijk komen er tientallen petanquevelden bij. “We hebben er nu honderd”, zegt Van Volcem. “Maar de vraag is groot. Onder meer in Zwankendamme komen er twee terreinen bij, op vraag van de bewoners.”

Het Tempelhof in Sint-Pieters krijgt een stevige opknapbeurt. Daarvoor is een masterplan uitgewerkt. Vooral de parking wordt aangepakt. Verder krijgt de rugbyvereniging Brugge een nieuw clubhuis op de site van de Gulden Kamer in Sint-Kruis, Brugges grootste sportpark. Op termijn komt het speelveld in de Poelweg vrij en kan daar een nieuwe groene ruimte gemaakt worden.”

In Sint-Kruis komt er een Finse piste doorheen het domein van de Gulden Kamer, waar dus de rugbyclub ook een clubhuis realiseert. Verder komt er ook een tweede kunstgrasveld bij. Mogelijk komt er ook een terrein voor frisbee bij, want de Brugse club is één van de toonaangevende van ons land. In het Veltembos wil de stad het bos volledig aanpakken. Zo kan er in de toekomst meer gesport worden en zal ook de parking heraangelegd worden.

De mountainbikeroute in Beisbroek krijgt aandacht. In plaats van de natte ondergrond waar het terrein in de winter vaak mee te maken krijgt, komt er een zwevend houten pad bij. Daardoor krijgt de mountainbiker er een extra uitdaging bij en blijft de bosvegetatie vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *