Nieuwe UBO-consequenties

Sinds 1 september deelt de overheid boetes uit aan vzw’s waarvan het UBO-register niet in orde is. Sinds kort kan het ook zijn dat de bank de gegevens van jouw vereniging nakijkt. Als je het UBO-register niet correct invult, dan kunnen de rekeningen van jouw club geblokkeerd worden. Vermijd dit en breng het in orde! 

Wat is dat nu weer, het UBO-register?

Het is een register waar alle ‘uiteindelijke begunstigden‘ (Ultimate Beneficial Owners) van een vennootschap of vzw genoteerd staan. Een vzw moet dus concreet informatie met alle officiële bestuurders naar het UBO-register sturen.

De wet is sinds 2017 van kracht en heeft als doel om antiwitwaspraktijken te bestrijden. De overheid vraagt daarom actuele informatie op bij alle juridische entiteiten over hun uiteindelijke begunstigden.Vanaf 2021 vereist het UBO-register dat alle vzw’s jaarlijks de informatie daarin bevestigen. Je dient daarvoor een document in als bewijs of je kan linken met het Belgisch Staatsblad. Als wettelijk vertegenwoordiger ontvang je een melding in de eBox als waarschuwing voor deze verplichting.

Meer info via de link:

https://vlaamsesportfederatie.be/nieuws-en-inspiratie/breng-jouw-ubo-register-in-orde-en-vermijd-problemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *