Verdienstelijke sporters 2020 kandidatuur

Kandidaturen hulde 2020

Geachte secretaris

Geachte voorzitter

In dit coronajaar 2020 is helaas niets nog hetzelfde, dus ook niet op sportief vlak. Wedstrijden werden uitgesteld en zelfs afgelast. Sporters konden hun kansen niet verdedigen en kampioenen hun titel niet verlengen.

Vandaar besliste het verbond van de Brugse Sportjournalisten dit jaar geen sportman, -vrouw en -ploeg voor het jaar 2020 aan te duiden. De Brugse sportraad volgt deze redenering en zal dit jaar ook geen jeugdtrofee en trofee van sportverdienste uitreiken. Om deze redenen besliste de sportdienst om de volgende editie van de ‘Uitreiking van de Sportprijzen’ niet te laten plaatsvinden.

Toch willen we diegenen die wél een sportieve prestatie neerzetten niet in de kou laten staan. Daarom opteren we er voor om de verdienstelijke sporters van 2020 op maandagavond 8 februari te huldigen in de salons van het Stadhuis. Dit zal wegens corona gebeuren zonder publiek.

We doen dan ook een warme oproep aan de Brugse sportverenigingen om, in zoverre er kampioenschappen hebben kunnen plaatsvinden, hun Belgische kampioenen of hoger door te geven aan de Sportdienst.  Indien zij in aanmerking komen, worden zij op gepaste manier gehuldigd.

Kampioenenhulde

Alle Brugse sporters die in de loop van 2020 een officiële Belgische kampioenstitel behaalden, in de hoogste categorie, kunnen worden gehuldigd. Het gaat om sporters die in het afgelopen jaar een wereld-, Olympische, Europese of nationale titel behaalden of een wereld-, Olympisch, Europees of nationaal record vestigden in een sporttak erkend door het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité of het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.  Voor personen met een handicap in een discipline aanvaard door de sportfederaties voor personen met een handicap.

Procedure

Belgische kampioenen (of hoger), kandidaturen voor de Trofee van Sportverdienste en de Jeugdtrofee dienen vergezeld te zijn van volgende documenten:

1.    Naam, adres, geboortedatum en contactgegevens van de kandidaat

2.    Een gedetailleerde beschrijving van de verdiensten en de sportdiscipline(s)

3.    De opgave van de kampioenen is te staven door bewijsstukken met vermelding van naam, voornaam en de behaalde titel of gevestigd record

4.    Bij elke kandidatuur moet een recente digitale foto, in hoge kwaliteit (minstens 1Mb en 300dpi), worden aangeleverd

Belangrijk: kandidaturen voor de hulde moeten ingediend worden vóór 24 januari  2021.

Aanvragen kunnen eenvoudig online ingediend worden via volgende weblink:  https://www.brugge.be/kampioenenhulde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *